tirsdag 17. juni 2014

NM Normal Distanse - Hove Triathlon

Her er en liten rapport fra søndagens Triathlon NM på Hove. Etter Challenge Fuerteventura (som det er blitt sagt lite om her) har fokuset vært å heve formen enda et hakk og prestere bra på Hove og i Haugesund om 3 uker.

Må si jeg blir mer og mer komfortabel med å kun trene til OL distanse og HIM. Savner absolutt ikke Ironman treningen. Treningsperioden har gått veldig bra, og oppladningen inn mot løpet var perfekt.

Hele familien var så heldige å få låne hytte helt nord på Tromøya, stor hytte helt nede ved sjøen så vi reiste ned allerede fredag ettermiddag.

Bra sted å lade opp til NM:-)
 
Lørdagen gjorde jeg de siste forberedelsene, en kort svømmetur før frokost, 1t sykling med litt drag i løypa og en runde i løpeløypa + 4x100m stigningsløp.

Foto:Dag Oliver/NTF

Så på start var jeg giret og klar for å prestere så godt jeg kunne. Kanskje litt for giret for det ble ikke noe topp start. Følte jeg kavet og svømte dårlig, fikk ikke noe trøkk på armene. Så brutter seig ifra og da ble jeg forbanna på meg selv. Det løsnet etter hvert og tilbake mot land svømte jeg innpå og forbi flere igjen. Kom opp rett bak Truls og med Lars Petter Stormo i hælene, og vi var på sykkelen samtidig alle 3.

Inn i T2 som nummer 17

Jeg kastet meg etter Lars Petter og greide holde farten hans ut av leieren. Halveis på første runde kom Per Morten Ellingsen bakfra og vi var 3 stykker som syklet i samme gruppe, med Lars Petter i front hele tiden. Jeg hadde mer enn nok med å holde tempoet og var bakpå etter hver eneste sving. Men skjønte at beit jeg meg fast i dette tempoet så ville vi kjøre oss langt opp i feltet. På siste runden ble vi 4, da en Arendal utøver som ble tatt igjen utjevnet til vår fart, og på vei inn til T2 tok vi igjen gruppa foran med Mette Moe, Morten U Bakke og Pål Fritsvold. Var da oppe på 17.plass totalt


Tapte 3 plasser med en gang på løp. Greide ikke tempoet til de andre og ble løpende alene. Litt tungt på runde en, men det løsnet etter hvert og løp jevnt og bra hele veien. Knep to plasser underveis, da Lars Petter stoppet (skade?) og jeg tok igjen en sliten Jens Åstveit. Løp sammen med Mette en stund, men måtte slippe henne ut på siste runden. Desverre kom Åsteveit, og også Lars Christian Vold, med spurter bakfra som jeg ikke greide matche på oppløpet. Tapte dermed 2 plasser helt på slutten.

Tapte 2 plasser på oppløpet!!

Uansett godt fornøyd med 20. plass totalt og 14. plass i senior 20-39. Sluttiden var 3min bedre enn i 2012, så da går det fortsatt rette veien:-)

Fantastisk arrangement av Arendal Triathlon! 2 dager med triathlonfest og et NM løp med god sikkerhet og fair forhold. Jeg var kritisk til sikkerheten på sykkel når jeg var her sist i 2012, men med egen NM start og bilfri løype var det helt fantastisk i år! Som tidligere stevneleder for NM i Kongsberg, bøyer jeg meg i støvet!

Nå blir fokuset mitt rettet mot Haugesund. Det blir nok en triathlon fest! På veien dit tar jeg med Østfold Triathlon.


2 kommentarer:

  1. Hei! Drister meg til å komme med et par spørsmål her, ettersom jeg skjønner du holder til i Kongsberg. Er det noe tri-miljø å snakke om der, med fellestreninger etc? Jeg er en helt fersk triatlet, bor i Oslo men helgependler til Kongsberg, og lurer kanskje mest på svømmetreninger - det er jo ikke noe særlig å svømme ute alene. Og hvor er det egentlig best å svømme ute i Kongsberg? Noen tips? :)

    SvarSlett
  2. Hei! Vi er et lite miljø i BK Triathlon. Vi har svømmetrening med BK Svømming master 2 kvelder i uken + lørdag morgen. Om sommeren svømmer vi i Kjennerudvannet (Lurdalen). Ikke til faste tider, men avtaler individuelt. Vi har hatt fellestrening løping (intervall) fredag morgen i våres, med varierende oppmøte

    SvarSlett