mandag 24. juni 2013

Ringshaugdysten - 3.plass

Lenge siden Sentrumsløpet og oppdatering herfra. Har vært opptatt - med trening, trening og trening. Årets 2 høydepunkt nærmer seg, først Ironman 70.3 Haugesund om bare 13 dager!

Pallen


Så det hadde da passet bra med en dårlig generalprøve på Ringshaug i går - men det gikk ikke helt slik gitt. Var giret på å vise at jobbinga i vinter og våres har gitt resultater. Spesielt i vannet hadde jeg lyst på en solid prestasjon for svømmeformen har virket veldig lovende i bassenget i det siste. I bassenget ja, det er der man trener for å bli bedre til å svømme;-)

Bra med bølger på Ringshaugstranda i går, det passet meg bra. Startet mellom Øystein Askjem og Bjørn Skollerud og dro ut alt jeg hadde. Det gikk tålelig bra og ved å sikte på tårnet på land traff jeg ganske greit på første bøye. Så at det ikke var så mange foran og det ga ekstra motivasjon. Fant noen bein tilbake mot land, men syntes han dro for mye mot venstre, så jeg gikk heller alene rett mot brygga. Oppe rett foran Are Hotvedt på 11:43. Vel oppe på land var jeg rett i ryggen på Kristofer Larsen, noe som aldri har skjedd i de 20 årene vi har konkurrert mot hverandre. Skjønte at jeg hadde svømt bra da. Skiftet raskest av alle (55sek) og fikk sekundering fra Wenche, Stine og Ida at jeg var nummer 4, 1:16 bak tet.


Torstein Pedersen dro ut rett foran meg og etter litt knoting med sykkelskoene tok jeg opp jakten. Passerte han rett etter Skallevold Camping og skimtet lederbilen og Kari Lingsom oppe i bakken. Passerte Kari på toppen av bakken og ut på veien mot Åsgårdstrand var jeg plutselig bak lederbilen....hmmm? Det måtte da være flere foran? Hvertfall Skollerud og Askjem? Må innrømme at jeg ble litt satt ut noen øyeblikk bortover der, var jeg virkelig så lang fremme i feltet? Jeg som alltid har jaget fra start til mål på sykkel.

Fikk skjerpet meg og pushet på hele veien mot Åsgårdstrand. Banket opp bakken der (721 Watt:-) og videre tilbake mot Tønsberg. Lederbilen gjorde at jeg ikke kunne skimte noen foran meg hvertfall, men jeg snudde meg og så at en Zoot utøver var på vei opp bakfra. Det måtte være Askjem eller Per Morten Ellingsen.

Etter litt klabb og babb hvor jeg holdt på å ende som traktormat raste Zooten forbi. Det var Per Morten. Passet bra, jeg begynte å bli litt sliten og fikk justert farten. Han syklet fort, og gjennom noen svinger og rundkjøringer fikk han etter hvert 15-20 sek forsprang.


Inn i T2 ser jeg at sykkelen til Bjørn Skollerud allerede er på plass, og får sekundering på 1min bak. Per Morten løper ut 50m foran meg og jeg greier ikke tempoet hans. På vei mot campingen ser jeg også Bjørn i enden av stranda og øyner et lite håp om å ta han igjen. Men på andre siden av campingen er begge ute av syne og jeg dabber litt av. Skriker "kom igjen nå!" til meg selv for å holde dampen oppe. Tør ikke se bakover, har veldig lyst på pengepremier som det er til topp 3. På vending har jeg havnet litt i ingenmannsland. Per Morten leder rett foran Bjørn, og Askjem kommer bak meg med ganske god margin. Med 2km igjen til mål kvikner jeg til igjen og greier å løpe fort helt inn til mål. Per Morten og Bjørn øker på meg tilbake, så de var det ikke noe å gjøre med. 3.plass på 1:02:31

Resultater her:
http://topptid.no/results/app/race/1006

I etterkant er jeg veldig fornøyd med svømmingen. Syklinga var også bra, selv om jeg følte det ble masete og urytmisk, men det blir det gjerne på 20km i en litt teknisk løype, med trafikk å ta hensyn til. Løpeformen er nok også der, det bare gjelder å ha troen på den - og jobbe med å pushe hele veien.

Utstyret er på plass. Aquaman Cell Gold er det aller beste å svømme i, uten tvil. Bra ikke så mange andre bruker den:-) Ridleyen funka supert med Zipp 900 disk og 808 foran.

Det er bare å gjøre unna de siste øktene og glede seg til Haugesund.

Får håpe det går bra, selv med bra generalprøve:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar