mandag 8. juli 2013

Ironman 70.3 Haugesund

Endelig var det klart for årets høydepunkt på den norske triathlonkalenderen. Ironman 70.3 Haugesund. Det var supert å være tilbake i Haugesund, som allerede på midten av 90-tallet var Norges triathlonsentrum. Jeg gikk dessverre glipp av Ironman 70.3 Haugesund i fjor, da jeg var i Frankfurt samme dag. Men rett fra Frankfurt fikk jeg gleden av å "ekspert kommentere" stevnet for TV2, og bestemte meg med en gang jeg så de fantastiske bildene at dette ble det satsing på i 2013!


Men for oss som har vært med i gamet en stund har vi fantastiske minner fra Haugesund allerede fra 1995 og 1996, da Ivar Jacobsen allerede da lagde fest i byen. De to NMène er nok fortsatt de to beste NM arrangementene på OL-distansen gjennomført i norsk triathlon (kanskje bortsett fra Kongsberg i 2010? ;-) Også da live overførte TV Haugaland stevnet i sin helhet, og det var høy musikk og trøkk på kaia.

Det er mange gode historier fra NM arrangementene i Haugesund. Svømming i 9(!) grader i Smedasundet. Trond Hetland som var så kald at han tok på løpesko når han egentlig skulle sykle. Erik Johnsen som tok NM gull med rosa hår, for derpå å hoppe i vannet igjen i pur glede. Det var fortsatt bare 9 grader, og alle brygger og stiger var tatt opp for lengst.

Ivar gikk i triathlon dvale etter de to arrangementene, men comebacket 16 år senere er formidabelt. For maken til triathlonfest som vi opplevde på søndag har vi ikke sett maken til. Helt på høyde med stemningen i Klagenfurt, Frankfurt og Roth.

Selve løpet ble bra for egen del. Mye snakk om at det kom til å bli trangt i svømmestarten. Det var det ikke! Har opplevd mye værre i starter andre steder, og ser man på bildene er det godt med plass. Selv kom jeg litt dårlig ut pga kræsj med 2 surfebrett, og måtte litt lenger til venstre enn planlagt. Men fikk raskt klart vann og dro på det jeg kunne. Opplevde å bli slått med knyttet neve i ansiktet da jeg ufrivillig dunket litt borti en annen ved første bøya. Særdeles unødvendig!

Ellers svømte jeg sterkt og var oppe på 28:27. Beste svømming noen gang for meg, men føler faktisk det burde gått 30sek raskere med en bedre start og litt bedre navigering på slutten.

Brukte 1:34 i skiftesonen, så der ble det ikke sløst med tiden.

Foto: Ironman Europe

Tok fort igjen en del syklister og når jeg snudde meg hadde jeg en pen hale på slep. Etter ca 20km kom Øyvind Lillehagen og Christian Nilsson forbi og dro i fra. Prøvde meg på tempoet deres, men det var for tøft. Så jeg syklet videre med halen på slep, og prøvde fokusere på jevn sykling selv om de noen gang kom opp bakfra i utforkjøringenene. På vei inn til byen var det plutselig stor kjørevilje fra halen, og det ble sogar støting fra noen for å prøve å komme løs. Da ble jeg småirritert og dro nok på litt i overkant på den siste 20km sløyfa. Kom inn til T2 sammen med Vesterby, Mette og Morrison som kjempet om pallplasser i dameklassen. Sykkeltid: 2:23:17

Foto: Ironman Europe

Ble gruset av Mette og Michelle i T2, og de løp ut 20-30m foran meg. Løp tempoet til Vesterby ned til byen på 4:00/km. Når jeg svingte ned på kaia fikk jeg gåsehud! For en fantastisk stemning! Jobbet på bra ut mot vending og var spent på hvem som var foran og hvem som var bak. Telte at jeg var omtrent topp 10 av de norske ved vending, men så også at det kom mange flere bakfra. Løp jevnt hele første runden, men hadde en down noen kilometer på vei ut på runde 2. Det begynte å krampe seg i lår og lyske, samt at et dobesøk bare var helt nødvendig. Pushet det jeg kunne tilbake til byen, og fikk et nytt kick av publikum før den siste lille sløyfen opp i Byparken. Kjempefest å komme til mål, og jeg greide å tyne ut alt jeg hadde på dagen.

Ble nummer 9 i M40-44 på 4:31:50. Dessverre var det 45sek for seint til å ta NM medalje i Master 1. Sindre Sørensen fra STRIK passerte meg tydeligvis helt på slutten, uten at jeg egentlig registrerte det noe særlig.

Sånn passelig fornøyd med løpet i etterkant. Hadde i forkant et mål om å kjempe langt fremme, og med fullklaff kjøre ned mot 4:20. Det var jeg ikke god nok til. Svømmingen var 30sek for dårlig. På sykkel burde jeg greid å kjøre noen minutter fortere. Kjører for feigt i svingene på våt vei etter velten i Frankfurt i fjor. Hadde NP på 256Watt, som nok er fornuftig med 290Watt på terskel. Hadde NP på 240Watt på Challenge Fuerteventura. Men at det stopper opp muskulært i lår og lysk etter 15km løping bekymrer mest. Spesielt med tanke på Kalmar om 6 uker. Må jobbe og behandle enda mer på stramme hofteleddsbøyere, og løpe enda lengre turer tydeligvis.

Men først en uke ferie på Mallorca! :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar