lørdag 9. februar 2013

Holmenkollmarsjen

Hadde forhåpninger om å gå et bra renn i Holmenkollmarsjen idag, selv med influensasykdom på mandag og tirsdag. Kroppen har føltes pigg siden torsdag, og resultatet på Hauer`n forrige helg ga selvtillit.


Sånn skulle det ikke gå.

Det startet med tendenser til busskaos på Oslo S, men var på plass i god tid i Sørkedalen så det hadde ikke noe å si. Etter tråe ski på Hauer`n har jeg jobbet mer med skiene denne uka. La betraktelig tynnere med voks, og også litt kortere festesone. Skiene var glatte ved første test, men et tynt lag til med VR40 så virket de bra.

Ble litt stress med bagasjelevering og måtte løpe til start for ikke å havne bakerst i pulje 4. Den løpeturen førte til at lissa røyk på venstre skisko, og med 2min til start rakk jeg kun å snøre om på de 2 øverse hullene. Dermed relativt løst festet sko i 54km....

Kom greit ut i starten og før det var gått 2km var jeg opp i fronten av pulje 4. Syntes det gikk sakte, så jeg gikk i front og holdt meg fremme i teten på pulja helt til Heggelivann.

En del som seig ifra med en gang det ble lettere terreng (som vanlig!), men skiene virket bedre enn forrige helg og jeg hang greit med til Storflåtan. Etter det stoppet skiene mer og mer, i tilegg la jeg inn et tryn fordi jeg mistet kontroll på venstre skia med den løse skoen. Men tapte ikke mye på det fallet.

Over Fyllingen begynte det å bli tungt. Stakingen og dobbeltakene sugde kreftene ut av overkroppen. Bakkene opp til Kobberhaugen var der jeg hadde planer om å øke farten inn mot mål. Løyper og bakker jeg kjenner godt, og vanligvis liker godt. Men idag sleit jeg med å komme opp.

Gudskjelov har United Bakeries landets råeste matstasjon på Kobberhaugen! Uansett arrangement eller idrett! Kaffe/Colablandingen sammen med myke sjokoladekaker, stor stemning og høy musikk ga en liten piff til å kjempe videre. Men i bakkene mot Tryvann var det krise. Sjanglet i sporet til høyre og måtte stoppe 2 ganger. Fikk i meg 3 glass med cola på Tryvann, som berget de siste 5km in til Kollen.

Uansett er det alltid majestetisk å komme til Kollen! Når himmelen åpner seg over Oslo sentrum badet der nede i sol og man befinner seg på byens tak i sykt bra preppa løyper i 20m bredde er det konge uansett hvordan kroppen funker. Det er derfor det er kult å gå dette rennet!

Rennfotografene var strategisk plassert i bakken bak Gratishaugen. Jeg bare flirte av meg selv - for jeg gikk skikkelig ræva på ski opp der. De bildene vil jeg aldri se!

Kom meg til mål på 3:32:35, nøyaktig timen bak vinner Eldar Rønning. Et helt ok resultat, men jeg følte jeg burde gått mye fortere. Og at jeg kan mye bedre! Siste 10km var det natta og sprekk. Grunnen er nok sammensatt. Har nok både med sykdom, ernæring, litt hard åpning og ski å gjøre. Jeg sliter med å få bra gli på konkurranseparret mitt på kaldt føre. Om jeg er dårlig til å smøre, eller skia har feil spenn får jeg prøve finne ut av til neste år......I will be back!

1 kommentar:

 1. Bra racerapport!
  Tiden er god!

  Jeg gikk kun 2,5-løypa. Følte jeg hadde gjort de rette forberedelsene og fått eksperthjelp for å sikre god glid.
  Det var god glid de første kilometerne, men så gikk det mer og mer trått.
  Stadig mer staking og flere som bare gled forbi. Frustrende! Forrige helg hadde jeg smurt skia selv før et testløp i Holmenkollmarsjløypa - da gikk det faktisk mye bedre. Og selv tiden ble bedre i testløpet.

  Har mistet trua på alle dyre glidprodukter etter dette :)

  SvarSlett