onsdag 23. januar 2013

Skirenn

Er vel på tide med en liten oppdatering her....

Det blir mye ski om dagen, både trening og konkurranse. Vi har hatt flotte forhold  i Kongsberg siden starten av desember og med 2 aktive døtre i IL Skrim Langrenn har vi allerede fått med oss noen renn. Og flere blir det....

 
Ganske fint på Knutefjell

For egen del har jeg gått 2 skøyterenn i januar. Meldte meg på Skrimrennet 5.januar, som var landsrenn i menn senior på 10km skøyting fellesstart. Var mildt sagt usikker på om det var lurt å prøve seg mot aktive skiløpere i seniorklassen, når man selv er veteran triathlet. Men det gikk egentlig veldig bra. Med 15mann på start hang jeg brukbart med, og havnet midt i feltet på 7.plass. Har nok aldri gått raskere skøyting, og var bare 2.23 bak vinneren.

3 dager etter var det klart for 1. løp i årets Kongsbergkarusell. Det er etterhvert blitt bra trøkk og litt status på Kongsbergkarusellen i seniorklassen. Endel seriøse gamle menn å se, når kone og barn er sendt hjem til leggetid:-) Selvtilitten var bra etter Skrimrennet, og inners inne var jeg litt klar for å ta en seier etter å ha sett startlisten. Men trikollega Vegard Spiten som normalt er bedre skiløper enn meg, stilte opp. Har aldri slått han på ski før. Men jeg øynet et lite håp i skøyting - i  klassisk er jeg sjanseløs mot Vegard. Gikk nok et bra renn hvor jeg tynet ut alt jeg kunne på 4,5km. Ventet litt spent på Vegard der jeg lå i målområdet. Han kom i mål på akkurat samme tid! Vi trodde en stund at triathlongutta hadde tatt hele greia - helt til etteranmeldte Ivar Tveiten staket seg gjennom hele løypa og slo oss med 43sek....auch!

 
Over 2000 deltakere på Oslo Skifestival i helgen! Stine sitt første renn i Holmenkollen:-)
 
Bortsett fra skirenn ble det mye svømming i desember. Over 40.000m ble det den måneden som ble avsluttet nyttårsaften med 100x100m. Svømmingen har imidlertid fått seg en smekk i januar - en liten skade i skulderen har holdt meg borte fra bassenget noen dager.

Var godt igang med løpetrening på høsten, og hælen fungerer fint. Men litt problemer med plantar fasciien på det andre beinet la en demper på løping i desember. Har det imidlertid godt under kontroll nå og øker løpemengden gradvis nå utover - forhåpentligvis utem mer skadetrøbbel.

Sykkeltreningen går som alltid bra - med ukentlig 4-5 spinningtimer på Sense.

Det blir lere skirenn nå fremover. Kongsbergkarusellen fortsetter med klassisk på tirsdag, så blir det Thorleif Haugs Minneløp 3. februar (42km klassisk), Holmenkollmarsjen 9.februar (56km klassisk) og Beverrennet 16.februar (12km fristil fellesstart). Avslutter skisesongen med Kongsbergmesterskapet i klassisk 5.mars. Etter det blir det fullt fokus på triathlon og Challenge Fuerteventura i april

1 kommentar:

  1. Jammen har du trent mye, ja. Lykke til fremover med alle konkurransene du skal delta i! :)

    SvarSlett