tirsdag 27. desember 2011

Cruise i Karibien
Da er jeg tilbake etter 9 dager på reise. I anledning svigermors 60-årsdag var vi invitert med på verdens største cruiseskip "Oasis of the Seas". Det ble en fantastisk 9-dagers reise. Fly til Miami hvor vi hadde en overnatting på hotell i Fort Lauderdale . Vi rakk en tur på stranda. og jeg og jentene et lite bad. før vi ble skysset ut til båten. Og for en båt!! Den var diger! 6000 pasasjerer og over 2000 i besetningen. Som en liten by...de lastet bla på 78.000 egg før vi la fra kai:-)

Etter 1 natts seiling kom vi til Nassau på Bahamas. Var i land der noen timer og rakk bla sighseeing i hestedrosje, shopping, og lunsj på Hard Rock. Neste dag var seiledag, og vi fikk da nytt av båtens tilbud. Bassengene på toppen var selfølgelig populære hos våre 2 små svømmere. Ellers var det bare å nyte den utrolige servicen - nesten til å bli flau av noen ganger. Fikk også testet treningssenteret, som var på størrelse og kvalitet med et middels norsk SATS eller Elixia senter. Telte nesten 30 møller og crosstrenere, i tilegg til 25 spinningsykler og det meste av styrekapperater. Eneste jeg savnet var litt frivekter...og sjelen til SENSE;-) Men fikk da kjørt 3 økter med crosstrener/styrke og 2 intervalløkter på sykkel. Desverre fikk jeg ikke testa løpebanen rundt hele dekk 5 pga hælen. Men det var fristende med 667m bane rundt hele båten.

Andre stopp var St. Thomas på US Virgin Islands. Vi hadde på forhåmd bestillt organisert tur til bading med delfiner. Men ikke blitt fortalt at det foregikk på British Virgin Islands, og at det da trengtes pass for å komme frem og tilbake. Dermed ble det spurting tilbake til lugaren for å få tak i passene. Veldig enkelt når 6000 passasjerer vil av båten - i motsatt retning:-)

Men det var verdt stresset, for opplevelsen i vannet med delfinene vil bli husket resten av livet for små og store!

Siste stopp var Pilipsburg, St. Maarten (nederlandske antiller). Her var det flott strand med varmt vann (30 grader) rett ved cruisehavna, så vi tilbrakte dagen i vannet. Helt fantastisk!

Siste 2 dagene på seiling tilbake til Fort Lauderdale var været topp, så det ble mye tid på soldekket og i bassenget. Men for ikke å glemme vinteren helt la vi noen turer ned i ishallen på båten, både for å se på isshow og gå på skøyter selv. Fikk også med oss de 2 andre store showene om bord. Det ene på teater/kinosal større enn Kongsberg Kino. Det andre på Aqua teateret helt bak på båten. Det showet var imponerende med stupere,gymnaster og synkronsvømmere med olympisk deltakelse på CVen. Det hele ble avsluttet med at to av stuperene stupte fra tårnene bak på båten - nesten 15m over bassenget:-) Bra for dem at det ikke var grov sjø!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar