onsdag 9. november 2011

Fremgang - sakte men sikkert

På mandag var det 4 uker siden operasjonen. De første 10 dagene etter jeg tok av gipsen var ikke noe særlig. De ble for det meste på krykker. Benet var hovent. Det var vondt å sykle, gå og stå. Var nok litt for utålmodig - det er tross alt røsket skikkelig opp der nede:-)

Men de siste 3-4 dagene har det begynt å løsne. Har kastet krykkene og går nesten normalt uten smerte. Merker nå at jeg har lagt meg til et unormalt ganglag etter mange år med vond akilles. Så jeg har nå fokus på å lære meg å gå skikkelig igjen :-)

Treningsmessig er jeg litt igang nå. Svømming går helt fint så jeg har gjennomført 3 skikkelige økter i bassenget. Litt forsiktig med vendinger, ellers er det bare å peise på. Har også begynt å løpe i vann. Det er drit kjedelig - men absolutt lurt tror jeg. Beinet responderer hvertfall bra på det. Om det har særlig treningseffekt vet jeg ikke - uansett hvor mye jeg jobber får jeg ikke pulsen over 130. Kanskje jeg gjør noe fundamentalt feil?

Sykkel på rulle er jeg også igang med. Foreløpig uten sykkelsko - enten i Crocs eller joggesko med avkuttet hælkappe. Sykler på 150-180w uten smerte i opptil 45min. Har prøvd noen "drag" på 200W også, men det kjentes ikke helt riktig enda.

Er også igang med generell styrke. Lite beinøvelser enda. Prøvde litt lett knebøy med flaue 40kg i går kveld. Er ikke det lureste jeg har gjort, for hælen var litt sår i morges.

TÅLMODIGHET må jeg nok ha. Jeg er jo tålmodigheten selv:-)

2 kommentarer:

  1. Jeg ligger foran ;) Men ang løping i vann, har du ikke høy puls. Det er sagt (Per Halle pappa'n til Gunhild Halle) det er tilsvarende høydetrening = lav puls, men bra effekt.
    Vær tålmodig. Håper jeg fortsetter å ha forspranget på deg, hehe.

    SvarSlett