søndag 29. august 2010

Tjörn Halv Ironman
Også i år gikk turen til flotte Skärhamn og Tjörn Halv Ironman. Reiste ned seint fredag kveld, men det gikk brillefint når man har fantastisk bilsponsor, bilSpiten AS, som stilte med Volvo V70 med automat og GPS. Kjørte rett på vandrehjemmet, instalerte meg og fikk 7 fine timer med søvn.

Var spent på formen etter en vanvittig hektisk august. Med Norseman, Oslo Triathlon og ikke minst ansvaret for forrige helgs NM arrangement i Kongsberg har det blitt liten tid til å lade til en halv Ironman. Men treninga den siste uka føltes ganske ok, så jeg dro nedover for å prøve meg.

Skärhamn viste seg fra en mye bedre side enn i fjor. Da blåste det bildekk her. Med lettskyet vær, lite vind og 13 grader på morgenen lå det an til perfekte forhold.

Kom bra ut i starten. Svømte ved siden av lagkamerat Knut Ole opp til første bøye. Derfra la jeg meg i beina hans, noe som gikk mye lettere enn i Oslo. Men etter å ha vært på land etter 1. runde økte han tempoet samtidig som jeg ble stiv. Så han fikk 20-30m på meg opp på land. Var oppe på 24:04 noe som tydet på for kort svømming. Jeg hadde lynrask T1 og tok igjen det tapte på Knut Ole. Nesten. For han hadde skoene på og banket til fra start. Når jeg var klar var han 100m foran og jeg kjempet i nesten 25km for å tette den luka. Men til slutt måtte jeg gi meg og konsentrere meg om mitt eget løp. Det var nok like greit, for han gjorde et fantasisk løp, og ble nummer 5 på 4:06!!

Synes jeg hadde bra trøkk på sykkelen, og kjørte veldig jevnt på alle 3 rundene. Endret litt på næringsintaket denne gangen, noe som funket veldig bra. Mindre fast føde, og mer gel. En Squeezy Energy Bar gikk ned på runde 1, deretter 2 Squeezy Gel på hver av runde 2 og 3. yklet på 2:18 og vekslet til løp nærme en topp 10 plassering.

Etter de siste konkurransene var ikke selvtilitten på topp ut på løp. Var redd for en ny sprekk alla Norseman. Så jeg ble litt defensiv de 2 første rundene. Halveis skjønte jeg at det funka mye bedre en sist og at hverken bein eller mage var i ferd med å kolapse. I tilegg viste klokka at det var mulig å greie en tid godt ned på 4:20 tallet. Det var krefter igjen sp jeg dro opp tempoet og passerte med 5km igjen rett under 4timer. Gjorde da et forsøk på å se 4:19, så jeg løp alt jeg greide siste runden. Veldig deilig å få til en sånn avsluttning, og ha bein som gjorde det mulig å gå skikkelig i kjelleren! Presset det jeg hadde, men klokka gikk litt for fort på slutten og det ble 4:22:26 og 14.plass.

Faktisk den nest raskeste tiden jeg har hatt på en halv Ironman noensinne, men svømminga kan umulig ha vært mer enn 1500m, så det burde nok vært lagt til 5-6min på den.

Dermed er tri-sesongen 2010 over for min del. Etter hardkjøret i august skal beina få etterlentet hvile. Nå venter litt alternativ trening med MTB og rulleski før forberedelsene starter til 2011. Team BK Triathlon - Ridley skal bli enda sterkere da!

1 kommentar:

  1. Glem ikke NM-duathlon der vi bør ha med minst 3 stykker.

    SvarSlett