torsdag 18. april 2013

Challenge Fuerteventura

På lørdag var det rekordtidlig sesongstart med Challenge Fuerteventura på distansen 1,9km svømming-90km sykkel og 21km løp. I en kuppert og varm løype.


Ankom Playitas på tirsdag med Sense Triathlon Camp 2013. Vi hadde et ambisiøst program for våre deltakere og onsdag og torsdag bestod av over 6t trening begge dager. Både morgenløp med drill, 2t økter i det flotte 50m bassenget, langkjøring på sykkel og overgangsløp m/intervall ble kjørt.

Allerede onsdag testet vi Challenge sykkelløypen, og jeg fant fort ut at mitt medbrakte Zipp 808 forhjul egnet seg dårlig i vinden på øya. Hadde en prat med Rasmus Henning om det også. Han har bodd nesten 2år her, og vunnet de 2 utgavene av løpet som har vært kjørt. Han frarådet å bruke 808, og skulle selv kjøre 404. Det ble løsningen for meg også, da vår eminente svømmetrener Petter Sjødal hadde et slikt på sin landeveissykkel.

Fredagen tok jeg det litt roligere på treningsfronten, men logget 45min morgenløp, en svømmerunde på 1900m i løypa og litt over 1t med overgangstrening.

Meningen med å kjøre løpet, selv mitt i en samling, var å få en sjekk på status ifht Ironman 70.3 Haugesund som jeg skal kjøre i juli. Viktig for treningen frem ditt å få en konkurranse på samme distanse så tidlig. Jeg har begynt å trene og konkurrere med watt på sykkel, så spesielt på det området ønsket jeg data og erfaring.

Svømming 1900m
Startet helt til venstre og i første rad for å få mest mulig rett bane og fritt leide til bøye nr 1 som var 400m rett ut fra stranda. Kom veldig bra ut, og fikk ikke en stor hop med bedre svømmere i nakken etter 200m heller. Når vi testet banen dagen før fant vi ut at det var bra medstrøm nedover etter 90 grader sving ved første bøye. Så planen var der å surfe med i noen bein og svømme billig. På fredag var det bra med bølger ved vending, men nå var det ingenting. Bra med motstrøm tilbake, men gikk veldig greit å ligge i min gruppe som nok var på 10-15stk. Så ikke noe særlig til svømmere foran oss, og det viste seg at jeg kom opp i den første store klyngen av AG deltakere (proffene hadde 5min forsprang) på 30:07. Veldig fornøyd med den svømmingen etter bare 1økt med drakt siden Tjörn i september:-)

T1 var imidlertid et mareritt på over 1km løp helt opp til øverste bane på Playitas. Tok av drakten med en gang jeg var oppe fra stranda, noe jeg tror var lurt. T1 tid = 4min 51sek!!

Sykkel 90km
Tok det pent ut de første 2 milene. Ble frakjørt av 3-4stk, men stresset ikke med det. Kjørte sone 2 puls og godt under terskelwatt. Det er midtpartiet i denne løypa som skiller, først med stigningen over til Los Hermosas som er grisebratt, og så den lange seige stigningen mot Pajara. Plukket 2 plasser opp Hermosas, men det kostet. Selv stående på letteste gir snittet jeg godt over 300W opp bakken. Hentet inn 4-5 plasser til i den neste slake stigningen hvor jeg prøvde kjøre jevnt på terskelwatt (260-270). Var ganske pigg i Pajara og kjørte meg opp enda noen plasser i den siste stigningen. De siste 25km herfra er slakt nedover i medvind, så da var det bare å peise på ned til Playitas. Holdt følge med tidligere proff Christoph Mauch fra Frankrike (med platehjul!) helt inn til Playitas, og så ikke mer en 8-10 AG foran meg som hadde begynt å løpe. Det var oppmuntrende! NP på sykkel var 240 Watt


Løping 21km
Startet pent og rolig på løp også. La meg i sone 2, og hadde plan om å løpe negativ splitt. Greide det bra ned til vendepunkt i Grand Tarajal, men mistet nok 6-7 plasseringer dit. Økte farten noe på vei tilbake til Playitas, men hadde fortsatt god kontroll. Men varmen på den kuperte rødasfalterte gangstien inn til Playitas tok bra tak nå. Vi skulle bare halveis ut igjen på siste runde, så ut fra Playitas igjen økte jeg farten og greide jobbe tett opp mot AT. Fra siste vending og inn ga jeg full gass, og endte i en spurt om 7.plassen i 40-44 klassen langs stranden og inn på oppløppet. Spanjolen fikk innersving og hadde litt mer krutt enn meg, så da måtte jeg ta til takke med 8.plass i klassen og 54. plass totalt.


Splittene ble 30:07 - 2:46 - 1:40, og jeg var rett under timen bak proffvinner Jens Toft fra Danmark. Lisa Norden vant proff damer på 4:22

Jeg er fornøyd med gjennomføringen og disposisjonen av løpet. Men tidsdiferansen til vinneren er for stor. Det må først og fremst høvles av tid på løp ved å løpe mer agresivt fra start. Men det kommer lenger ut i sesongen. Sykkelbeina var ikke helt topp, som forventet etter lite mengde på sykkel enda. Absolutt nyttig å bruke wattmåler, det blir et bra verktøy bade i Haugesund og Kalmar. Svømmingen var veldig bra, bare å fortsette slik.

2 kommentarer:

 1. Artig å få hilset på deg Espen, og ikke minst få muligheten til å sykle med dere de to siste dagene! Var noen som tipset meg om bloggen din, så det skal bli artig å se på resultatene dine i år. Kanskje vi treffes i Haugesund...

  Sveinung

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig å hilse på deg også! Lykke til i Texas!

   Slett