mandag 2. april 2012

Mars - bra mengde, dårlig svømming

Rundet såvidt 60 treningstimer i mars. Det var også planen. Så mengden er som det kan sees på grafene bedre enn på svært lenge. April i fjor rundet jeg 70 timer, men da var det også 14 dagers samling på Fuerteventura. Men sett litt bak tallene er jeg ikke helt fornøyd. Først og fremst er det blitt litt for lite svømming. Noe av årsaken er praktiske - men også noe av grunnen er at jeg stanger hodet i veggen litt i bassenget om dagen. Svømmer rett og slett dårlig, og er heller ikke på hugget til å prøve å svømme fort. Der må det skje noe.

På løp går det sakte men sikkert fremover. Hælen funker bra, litt øm og stiv noen ganger, men tåler terskeløkter på mølla, og langkjøring ute. Vært opp i 1t 25min turer, og planen er å øke lengden utover våren og sommeren. Har iom skaden prøvd endel nytt på løp, bla intervaller på 45/15 på litt over terskelfart, og på noen økter progresivt. Det tror jeg er bra trening for å få opp løpefarten. Med korte pauser, jeg har kjørt 3-4x8min med 45/15, kan man på disse intervallene ligge over terskelfart uten at det akumuleres mye laktat. (ja jeg har sef målt). Skal teste laktatprofil og VO2maks på løp i april, det blir spennende.

På sykkel er jeg i rute. Terskelwatt på 275 i begynnelsen av mars forteller meg det. På mitt beste i 2007 (som hele tiden er min referanse på toppform) testet jeg såvidt over 300 Watt. Skal komme meg dit før 8.juli;-) Testet VO2maks samtidig på 62ml/min/kg (4,73l). Der er det også noe å gå på, selvom det er mange år siden jeg har testet VO2maks. Høyeste måling jeg har hatt er 74ml (5,4 liter). Så målet må bli å komme seg opp mot det. Noe av nøkkelen der ligger også på kroppsvekt, som er på vei ned, og som for meg pleier å gå ganske mye ned på våren når jeg kommer igang med skikkelig langturer på sykkel. Men det blir vanskeligere og vanskeligere å blir kvitt vinterisoleringen jo eldre man blir gitt...

Så alt i alt sånn mellomfornøyd med tingenes tilstand 4 måneder før Ironman Germany og 5 måneder før Norseman. Trenger å finne noe speed i vannet! Fort!

For spesielt intereserte ser ukene mine omtrent slik ut nå:
Mandag:
1.økt: 1t øp mølle terskelintervall + 45min rolig spinning
2.økt: 1t svømming med BK Master

Tirsdag:
1.økt: 2-3t sykkel langkjøring
2.økt: 45min rolig løp (mølle)

Onsdag:
1.økt: 1,5t løp langkjøring
2.økt: 1t 15min spinning m/terskelintervaller

Torsdag:
1.økt: 1t svømming med BK Master
Noen ganger også morgenøkt 45min svømming

Fredag:
1.økt: 1t spinning med varierende intensitet
2.økt: 45 - 60min løp mølle terskelintervall

Lørdag:
1.økt: 1,5t svømming med BK Master

Søndag:
1.økt: 2,5 - 4t sykkel langkjøring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar