tirsdag 13. september 2011

En hæl til besvær

Som nevnt i forrige innlegg har jeg hatt en hæl denne sesongen som ikke har funket særlig bra. det vil si den har ikke funket veldig bra på mange år - har vel så og si slitt med betent achilles i snart 10år. Etter fjorårets sesong tok jeg 2mnd løpefri og fikk støpt innlegssåler i håp om at det skulle gjøre det noenlunde ok å gå på en sesong til. Det gjorde det ikke. Har presset meg gjennom uttalige timer med smerte gjennom høst, vinter, vår og sommer - for i år har hælen vært verre en noen gang. Etter Ironman Austria greide jeg knap å gå.
Men i en alder av 38 er det tull å holde på som dette. Jeg orker ikke smerten lenger heller. Så konklusjonen har vært enten å gå til landets beste ortoped på området, for å se om det er mulig å få fikset skaden. Hvis ikke er alternativet å gi seg med triathlon for godt.

Idag har jeg vært til utredning på Volvat. Røntgen og MR er tatt. Og det ser ut som det er mulig å få fikset det. Den langvarige betennelsen har dannet brusk og beinvev i en bra klump øverst på hælbeinet. Den kan meisles bort. Det var ikke brusk/ben dannelser i selve festet av achilles til hælbeinet. Hadde det vært det hadde det vært kjørt. Senen er heller ikke skadet (foreløpig) ser det ut som.

Operasjon må gjøres om jeg skal fortsette et noenlunde aktivt liv med løping,sykling og ski. For beinkulen vil etterhvert kunne slite av hele achillesen, og som ortopeden sa: "Du har IKKE lyst til å ryke senen så lang ned!"

Så da er det bare å gjøre som han sier. Operasjon i begynnelsen av oktober. 14 dager i gips og på krykker. Kun sykling og svømming i 3-4mnd etter det. Hvis alt går etter planen kan jeg forsiktig begynne å løpe igjen månedskiftet januar/februar. Da er det 90% sjanse for at jeg løper smertefri. Det hadde vært digg! Og da er det 90% sjanse for at jeg blir å se på en triathlon i fremtiden også:-)

Tar operasjonen på Volvat. Har ikke tenkt å slippe en lokal slakter til på beina mine. Blir en spennede (og lang) høst ja....

2 kommentarer:

  1. Hehe, lurt valg!!! Jeg har også tenkt tanken på min andre fot.. Kan finne tilbake opptreningsprogrammet mitt. Ble operert 2.oktober og tror jeg løp 2x5min 16 januar. Derfra var det bare en vei :)

    SvarSlett