mandag 2. mai 2011

Norgescup åpning i Bø

Da var det plutselig klart for årets første NC. Tidlig med 1. mai, men likevel var jeg sugen på å teste hvor jeg lå ann i forhold til de andre. Nivået på norsk triathlon har jo hevet seg bra de siste 2 årene, og det er mange som nå trener mye og seriøst.
Etter Fuerteventura har jeg tatt det ganske rolig i 6 dager for å ha litt overskudd til konkurransen. Så da blir man jo litt ekstra spent.
75om svømming i bassenget gikk jo som det pleier. Ser ut som jeg alltid havner et sted mellom 12:00 og 12:10. Der har jeg vært i 20år! 12:09 blei det nå, og ut som nummer 28 på sykkel. Startet nok litt for hardt første 200, mistet fokus litt fra 300 til 500, men hentet meg inn og fikk presset skikkelig siste 250. Det skal svi godt i lunger og helt ned i magen for at jeg skal vite jeg tar i skikkelig i bassenget, det gjorde det siste 100 igår. Uansett blir jeg aldri noen stor bassengsvømmer, blir mye bedre å komme i sjøen og få på Aquaman Gold Cellen!
Med over 1 time opphold fra svømming til jaktstart på sykkel ble det ny oppvarming. Hadde tenkt å ta den på rulle, men det var fin friidrettsbane å sykle på, så da ble det oppvarming på den i steden.
Startet 2:50 bak Tveiten og Remman som nummer 28. Hadde et lite felt ca. 10 sek foran meg. Vel ute på hovedveien tok jeg sikte på å hente de med en gang, for det var en liten luke bakover også. Det gikk superlett å hente dem. Fant fort rytmen og pulsen la seg der den skulle rett over terskel. Fant ingen grunn til å justere til farten til de andre, bare dro på på utsiden. Beina var sinnsykt bra. På toppen av første kulen snudde jeg meg og alle bortsett fra Per Morten Ellingsen var vekk. Da var det bare å peise på for å hente igjen så mange som mulig. Viste jeg og Per Morten var ganske jevne, etter uttallige mil sammen på Fuerteventura.
Og det var så utrolig DIGG å endelig, etter 3år, ha skikkelig sykkelbein igjen. Helt ubeskrivelig! Og den justerte sittestillingen på Ridley Dean ifht i fjor gjør at jeg nå sitter komfortabelt og har masse trøkk, også i bakkene. På vei mot vending ser jeg kjente klubbfarger foran. Vi drar innpå Knut Ole, det var overraskende! Drar forbi han etter ca. 12km, og han må slippe. David Ekroll passerer i stor fart, ikke noe å gjøre med han idag, men jeg og Ellingsen skifter på å ligge foran hele veien tilbake, og tar igjen Tveiten idet vi svinger inn til T2. I det samme tar Fostervold oss igjen, så vi er 4stk sammen i sonen. Med nye strikker i løpeskoa får jeg til et superskift. Selv super-Arild blir stående igjen, og jeg får hvertfall 100m på de 3 andre og løper ut som nummer 8.
Men de kommer halsende bakfra, og litt som forventet får jeg problemer med å forsvare meg på 5km løp. Ellingsen kommer med en gang, så Fostervold, så hele BK banden med først Thoreplass, så Magnus Hermansson og til slutt Tore i et vannvittig tempo. Greier å holde unna for de to siste BKerne, Franco Maggi og Tveiten og kommer i mål som nr. 13.
Er rimelig fornøyd med at jeg er med oppi der, om ikke helt i teten. Splittene 12.09 - 29:24-19:13 med totaltid på 1:00:46 er ok. Taper 2:50 til Remman på svøm, sykler likt og taper 1min igjen på løp. Må satse på å korte ned tapet på løp til neste gang. Det aller beste er at jeg er med på tempoet på sykkel igjen. Det må jeg være for å ha noen som helst sjanse.
Nå blir det kun trening på meg i hele mai. Gårsdagen ga stor motivasjon, det er fortsatt mulig for gamlinger å være med å leke. Jeg skal grisetrene 1 måned og kjempe enda hardere på Jevnaker 4.juni!!
Foto:www.kondis.no

1 kommentar:

  1. He, he. Bra skrevet. Mange gode "gamle gubber" i norsk triatlon om dagen, og noen veldig gode og veldig unge. Moro å være med å kjempe blant de gode. Ble nok skapt noen ganske bra sykkelbein på Fuerteventura! Rolig uke denne uka, så blir det fullt trøkk fremover!!

    SvarSlett