torsdag 28. april 2011

Uke 2 på Playitas - mengderekord!

Den andre uken på Playitas ble solid. Etter hviledag søndagen i uke 1, var planen å kjøre på med så mye kroppen orket den siste uka. Danskene sitt program var tøft, og 31,5t med triathlontrening var solid for en 38år gammel kropp. Jeg har tidligere på det meste trent 30,5t på 1 uke. Det var på Mallorca i 2000, sammen med Pål Magndal og KIF Sykkel. Men da var det stor overvekt av sykkel, litt løp og null svømming. Det blir mer belastning på kroppen med mer sykkel og løp.

Uken inneholdt bl.a 2 intervall økter løp, 5 økter a 3000m i bassenget, morgenløp, sone 2 sykkeltur i Challenge Fuerteventura løypa, langtur med innlagt 19min bakketempo og overgangsløp, HIM gjenomkjøring på ditansen 1,7-81-13 og ble avsluttet med en 5t langtur i syk vind i fjellene på søndagen.

Rett og slett solid triathlon trening. Det var lærerikt å se hvordan danskene trener. Mest overraskende er at de så og si kjører hardt i alle bakker, selv på langtur. Det er full fart opp og samling på toppen. Tusen takk til Danske Triathlonforbundet v/Morten Fenger og Jakob Ovesen for et flott opphold!

Ang. svømming var det lagt opp til annen hver dag med basseng og open-water trening. Jeg valgte å ikke følge det. Jeg synes bassengtrening er klart mest effektivt, og gir bedre kvalitet på treningen. Etter 20år og 18 Ironman starter i til dels store felt har jeg også rimelig god kontroll på å svømme i sjøen. Jeg har mye mer å hente på solid mengde og teknikktrening i basseng. Og når man i 14 dager har tilgang til et helt rått 50m utendørsbasseng er det bare å benytte seg av det så mye som mulig!

Jeg greide å komme meg gjennom de 2 ukene på Playitas, med 26 + 31,5 timer uten sykdom og skader. Det virker også som kroppen absorberte treningen bra. De 3 første dagene der nede var de mest slitsomme. Da lå jeg stort sett i sengen mellom hver økt.

Denne uken har jeg tatt det litt pent. Svømte 45min på morgenen på Playitas før vi dro til flyplassen. Hjemme sent mandag kveld. Obligatorisk hviledag etter reise for å sikre mot sykdom. Intervall spinning m/hard overgangsløp onsdag og hard morgensvøm torsdag morgen. Så blir det litt lett trening fredag og lørdag for å lade litt til Bøsprinten søndag. Skal prøve å kjøre fort der før det blir konkurransefri og masse Ironman trening i hele mai.

Veldig gøy å se at de andre gutta på laget også begynner å bli i veldig god form. Tror det blir gøy å være på Team BK Triathlon - Ridley allerede fra start i år:-)

Og så må jeg få takke min fantastiske kone, og mine 2 døtre, for at jeg fikk lov å reise på "guttetur" i en alder av 38. Det ble litt tøft å være borte fra familien de siste dagene, men desto bedre å komme hjem til jentene mine igjen:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar