søndag 11. juli 2010

Spesifikk Norseman trening


Med Norseman bare 4 uker unna er det bare å skru til skruen og trene så mye man rekker og orker. Fredagens økt har jeg tenkt på lenge, og gledet meg til å teste. Det er dette som er gøy, begi seg ut på turer man egentlig ikke vet hvordan funker eller hvor lang tid de tar.

Her i Kongsberg er jeg så heldig at jeg har Jonsknutet på 902moh som kan brukes som en mini Gaustadtopp. Så fredag ettermiddag dro jeg av gårde. Først 13km flat løping fra Gamlegrendåsen til Sakkerhusene i Saggrenda (ikke ukjent for de som har sett Olsenbanden jr. filmen fra Sølvgruvene). Løp via Skollenborg, Labro og Hedenstad Kirke.

Så bar det oppover grusveien mot Jonsknuten. 10km på grusvei og de siste 2km på svært steinete sti. Puls opp mot terskel hele veien oppover, og i varmen var set ganske fort tomt i drikkeflaska. Så det ble en tøff økt. Økte farta på Sachsen, og enda litt når jeg passerte Knutehytta. Siste 2km på stien var det full gass og ned i knestående på toppen ved tårnet:-)

2t og 10min løping med 835 øydemeter

Men hvordan komme seg ned igjen? Løpe kunne jo vært et alternativ, men da hadde det blitt 4 timer tur, og særdeles vonde bein etter mye nedoverløping. Det slapp jeg, for "tilfeldigvis" var min egen MTB plassert 2km nedenfor toppen der grusveien gikk over i sti. Var faktisk tørr jakke, hjelm og en Squeezy Recovery Bar der også:-) (Neste gang skal det også være en drikkeflaske og kanskje en Cola også)

Så det var bare å trille ned Korsveien det. Totalt en liten 3 timers ekspedisjon. Neste gang skal jeg til toppen under 2 timer!

1 kommentar:

  1. hmm sprinkelet i fredrikstad er bare 105 moh :-) det blir liksom ikke det samme

    SvarSlett