torsdag 14. mars 2013

72 ml/min/kg

Det deles ikke ut gullmedaljer eller Hawaii plasser på VO2maks tester. Men et av målene med treningen i vinter har vært å øke kapasiteten, både på løp og sykkel. Det høyeste jeg har målt er 80ml/min/kg - som lettvekts 15år gammel sportsdanser i 1989.


Som student på NIH rundt årtusenskiftet og også på noen tester tildlig i dette årstusen har jeg hatt målinger rundt 75ml/min/kg både på sykkel og løp. Som regel litt høyere på sykkel enn løp faktisk. Noe som også gjenspeiler mine prestasjoner i en triathlon.

Siden vi laget egen lab på Sense for litt over et år siden, har jeg testet jevnlig og høyeste jeg har greid er 68ml/min/kg

Jeg har endret litt på intervalltreningen i vinter. Suksessen i noen treningsmiljøer med lange intervaller hvor man veksler mellom sone 3 og 4 (eller rett under og rett over AT) måtte prøves ut. De siste årene har jeg i hovedsak kjørt lange intervaller kontrollert i sone 3, altså alltid under AT.

På sykkel har dette funket bra, har ikke greid å gjennomføre det like bra på løp. I tilegg har løpetreningen fått vike litt for skigåing og skirenn.

Kjørte test på løp 28.februar. Anaerob terskel var ok på 15,5km/t. Omtrent der det har ligget i sesong de siste årene og litt bedre enn samme tid ifjor. Var imidlertid litt skuffet over VO2maks, som bare var 64ml/min/kg. Hadde håpet hardøkter på ski hadde gitt bedre utslag. Var ikke helt fornøyd med gjennomføringen av testen heller. Ble litt for ivrig og økte farten litt for mye på slutten. Mulig jeg løp meg stiv litt tidlig, men RER var 1,11 som tyder på at jeg var på maks.

Ny test på sykkel idag. AT på 270Watt er 15 watt lavere enn i juli 2012. Et helt greit utganspunkt i mars, jeg pleier få bra løft på terskelwatten utover vår og sommer med mere kilometer i beina. VO2maks på 72 ml/min/kg (5,33 l/min) var jeg veldig fornøyd med. Endelig over 70 igjen og et tegn på at endringen i intervalltreninga har gitt ønsket resultat.

Så da er det bare å prøve å få til det samme på løp.....

Driver også å "forsker" litt på laktatprofil ifht FTP for de som er opptatt av watt trening. Kommer et innlegg om det snart;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar